Op verzoek van de SV Nunspeet hadden twee spelers, Dick en Raymond, hun partij op de Nunspeetse clubavond vooruitgespeeld. De rest van deze match in de OSBO-klasse 2A werd in Lelystad voltooid. LSV won met 7½ – ½, een historische overwinning en een mooie stap op weg naar een hoge eindklassering. Jacques: ‘Het gebeurt niet zo vaak dat we zo’n grote overwinning behalen.’

BORD 1
Johannes: ‘Ik had zwart tegen Erik van den Eijkel en kreeg in de Caro Kann de doorschuifvariant voorgeschoteld. Mijn tegenstander koos voor een wat slappe opzet, waarvan de kenners weten hoe je daar comfortabel minstens gelijk spel tegen kunt halen. Mijn tegenstander, niet op de hoogte, kwam langzaam in het nadeel. Hij verbruikte ook erg veel tijd. Hij kwam eerst een pion achter en later won ik ook nog eens twee stukken tegen een toren. Toen hij nog zeven seconden had tegen 35 minuten voor mij, ontdekte mijn tegenstander dat de 10 seconden increment per zet niet op onze klok was ingesteld. Het bleek dat dit op geen enkele klok ingesteld was, en wedstrijdleider Raymond was een tijdje druk met het herstel. Voor mijn partij maakte het niet veel uit: in totaal verloren stelling liet hij zich (bewust?) midden op het bord mat zetten.’
BORD 2
Jacques: ‘Ik was tevreden over mijn partij tegen Jan Nederpel. Ik bracht met wit in de opening een pionoffertje voor initiatief. Het ging allemaal lekker en op de dertigste zet 1-0 voor mij.’
BORD 3
Thomas: ‘Ik speelde de fase direct na de opening agressiever dan Herman Warntjes, waardoor mijn stukken beter kwamen te staan en Herman tot verdedigen werd gedwongen. Mijn wurgtactiek zorgde vervolgens voor het punt, als laatste van de zeven.’
BORD 4
Dick Stapersma – Jan Post, remise.
BORD 5
Eric Spoor: Mijn partij met zwart tegen Helmerick Veenstra was een standaard Ruy Lopez (Spaanse Partij). De hele partij gingen we gelijk op. Na een onnauwkeurig offer van mijn tegenstander viel zijn stelling in elkaar. Bij zet 42 maakte Helmerick de definitieve fout in zijn toch al zwakke stelling en ging hij mat in vier zetten.
Ik kijk uit naar onze match tegen Ermelo, een 2e plaats na de laatste ronde zou leuk zijn!’
BORD 6
Raymond: ‘ik won binnen het uur zonder me druk te hoeven maken.’
BORD 7
Tony: ‘Ik speelde tegen Henry Mol. Ik speelde met zwart het Wolga-gambiet. Hij weigerde de b5-pion te slaan. Nadat deze pion doorging naar b4 en ik e5 doorzette (hij sloeg niet en passant), kon ik met een gesloten centrum en gesloten damevleugel rustig met f5 een Konings-Indische aanval opzetten. Uiteindelijk won ik een kwaliteit en kon al zijn damevleugel-pionnen verorberen. Zover liet hij het niet komen.’
BORD 8
Luc van Dijk – Gerrit van Aalderen, 1-0.