Door uit de drie op 10 december vooruitgespeelde partijen tegen O&O (Kampen) maar liefst 2,5 punten te scoren, heeft LSV zich een goede uitgangspositie verworven voor de wedstrijd van 17 december, eveneens te Kampen. Alle credits gaan wat mij betreft naar de mooie partijen van Luc en Tom. Toen de partij van Luc afgelopen was, hij won met een krachtige aanval op de damevleugel, zat ik de hele tijd naast het bord van Tom. Ik zag dat hij beter stond, maar hield mijn hart vast toen hij zwarts …h3 toeliet ( en dat niet verhinderde door zelf h3 te spelen). Na zwarts … h3 dreigde mat met …Dxg2# en na wits gedwongen g3 dreigde nog steeds snel mat met …Df3 en …Dg2#. Maar Tom had het beter gezien: hij sloeg de toren die zwart op d8 geofferd had en pas toen zag ik dat na …Df3 wit na twee schaakjes de vreselijke pion op h3 onschadelijk kon maken.
Mijn partij was slecht en wits remise-aanbod in betere stelling voor hem, moest ik echt wel aannemen. Jacques Huijzer, 12 december 2012